Barion Pixel

Korallborsó

Hardenbergia violacea

Igazi gyöngyszem a mediterrán növények klubjában ez az ausztrál eredetű kúszónövény. Áttelelő, bőrneműen kemény, épszélű, elnyúlt, tojásdad alakú levelei lehullás előtt szép vöröses árnyalatúra színeződnek. Az igazi izgalmakat pedig november közepétől a következő tavaszig, 10-20 cm-es füzérekben szüntelenül ontott, apró, lila-bordóslila, sárga közepű pillangós virágai (“borsószerű”) jelentik, amikkel a téli, virágszegény hónapokat teljesen fel tudja “villanyozni”. A virágzást az őszi, nedvesebb idővel járó lehűlés automatikusan indukálja, így október közepe-második fele előtt (hacsak nincs nagyon korai fagy) nem is érdemes bevinni. A szakirodalom szerint rövid ideig a nagyon enyhe fagyokat (-5 °C-ig) is túléli, ez ősszel azért valószínűleg a virágbimbók károsodásával/elfagyásával, tavasszal az új hajtások károsodásával “úszható meg”. Bármilyen világos és hűvös, de fagymentes terasz, előtér, vagy télikert pompás dísze lehet. Kúszónövény lévén támasztékáról, és nyáron gyorsan növő, csavarodva kapaszkodó hajtásainak tereléséről mindenképp gondoskodni kell. Különleges tápanyagigényei nincsenek, talaja ne legyen nagyon vizes és tömör/levegőtlen.

A képen egy mintapéldány szerepel a készleten lévő növények közül.

A rendelt növények minimálisan eltérhetnek a mintapéldánytól (ágak, virágok, bimbók száma stb.), de minőségükben azonosak a feltűntetett mérettel.

Kézhezvételkor kérjük ellenőrizze a növények állapotát. Reklamációt az előre feltűntetett sérülésekre és a minimális eltérésekre nem fogadunk el!

(Virágokról készített képek forrása: Wikipedia Commons, saját kép készült, már csak meg kell találni :D)

5.500 Ft Bruttó ár 27% áfával

Elfogyott

Kérem küldjön emailt, amikor újra elérhető

Kiegészítő információk

Szállításhoz a támasztékáról levesszük, átvételt követően célszerű új támasztékról gondoskodni részére. Növényeink virágrügyképződésben vannak, november közepétől akár február végéig folyamatosan virágozhatnak!

Tömeg 4,5 kg
Méretek 50-60 cm
Vízigény

💧💧 = közepesen vízigényes

Fényigény

☀️=teljes napsütés
⛅=félárnyék (de. 11 és du. 3 között ne süsse a nap)

Fagytűrés

❕❕= nem fagytűrő (mediterrán/hideg-/mérsékeltházi)

Átültetést igényel

nem

Cserépméret

7.5 l terrakotta színű műanyag konténer

Hozzá ajánljuk

Érdekelheti még…

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!