Barion Pixel

Vásárlás, megrendelés

Kedves Látogató! Kedves Vásárlónk/Partnerünk!

Kertészetünk kínálatát webáruházunkban – a megfelelő kondíciók mellett (szállíthatóság, méret, súly stb.) – az alábbi, az Általános szerződési feltételeinkben (ÁFSz) foglalt szabályok szerint csomagküldéssel, illetve személyes átvétellel (6422 Tompa, Táncsics u. 2.) értékesítjük. Ehhez, kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbiakat, amelyek az ÁFSz-ünk speciális kiegészítéseiként értelmezendők:

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy növényeinket végig edényben (cserép/konténer) neveljük; szabadgyökerű termékek beszerzését CSAK kifejezett vevői igény esetén, a rendelési érték min. 50%-ának előlegként történő megfizetése után vállaljuk (magyarázat: nem tudunk garanciát vállalni a szabadgyökérrel felszedett növények eredéséért / túl magas a várható elhullási arány). Ezt az összeget a Vevő teljes egészében elveszti, amennyiben a megegyezés tárgyát képező időszakban nem jön a termékért / nem veszi át az ilyen árut tartalmazó csomagot. E szabály ismeretét és elfogadását a vonatkozó megrendeléssel deklarálja.

Edényes növényeink szakszerű kezeléssel / ültetéssel elhullási kockázat nélkül vásárolhatók meg; kerti növények esetén egész évben (értelemszerűen, amikor nem fagyott a talaj a telepítéshez), szobai és mediterrán (fagyérzékeny) növényeink pedig a fagyveszély nélküli időszakokban (március-áprilistól októberig). Növényeink egy része – épp különlegessége miatt – csomagküldéssel sérülés nélkül nem szállítható. Emiatt kidolgoztunk egy négypontos szállíthatósági skálát, ami szerint az adott növényre vonatkozó, általunk adott jelölést minden esetben feltüntetjük a termék ismertetőjében/adatlapján. Kérjük, rendelése leadása előtt erre minden esetben fordítson figyelmet. A szállíthatósági kategorizálásunkat itt találja.
A demetriakert.hu honlapon a termékeink mellett megjelentetett árak bruttó kiskereskedelmi árak, amelyek már az általános forgalmi adót is tartalmazzák. Az árak egy termékre vonatkoznak, kivéve, ha ezt külön jelezzük.

Honlapunkon a minimális egyszeri rendelési összeg 6350 Ft (nettó 5000 Ft), csomagolási és szállítási költségek nélkül.

Csomagküldésre vonatkozó általános információk:
Minthogy a Magyar Posta Logisztika tájékoztatása szerint a postai csomagszállítás során nem tud a Posta garanciát vállalni, hogy csak állítva utazzon egy csomag/ne borítsák fel/ne ütődjön semminek sehol (…magyar úthálózat!). Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy növényeinket úgy csomagoljuk, hogy a sérülések/károsodás esélyét a minimálisra csökkentsük (ideértve a dobozok kezelésére vonatkozó megfelelő címkézését, valamint az adott termék csomagolás előtti állapotának fényképes rögzítését), de tekintve, hogy a Posta garanciavállalása hiányában 100%-os sérüléselleni védelmet még a leggondosabb csomagolás sem nyújthat, így bizonyos termékek esetén (lásd szállíthatósági kategóriák) a csomagküldéssel történő szállítás minden esetben a Vevő teljes saját felelősségére történik.

Házhozszállítás belföldi csomagküldéssel (ÁFSz 6.4.1):

  • A belföldi szállítás díját csomagolással együtt webáruházunk az alábbi táblázat szerint számítja:

Csomag súlya (kg)

Szállítási díj ÁFÁ-val

(átutalásos fizetés)

1 – 3 kg

2200 Ft

3 – 5 kg

2500 Ft

5 – 10 kg

3000 Ft

10 – 15 kg

3500 Ft

15 – 20 kg

4500 Ft

20 kg felett

újabb dobozt nyit a rendszer

Rendelési érték (magánszemély) – standard csomagban küldhető növények megrendelése

63 500 – 127 000 Ft

szállítási díj átvállalása

127 000 Ft felett

megegyezés szerint: vagy kiszállítás vagy a szállítási díj átvállalása

 

  • Az utánvét díja csomagonként +500 Ft.
  • Standard szállítási díj esetén a maximális csomagsúly egy csomagra 20 kg, maximális mérethatár: Hosszúság+Szélesség+Magasság = 180 cm. 20 kg-os súlyhatár átlépésekor a rendszer automatikusan új dobozt nyit, az ahhoz tartozó szállítási díjjal. A túlméretesként jelölt növényeink (= a 180 cm-es összdimenzióba be nem illő) egy része is postázható (termékadatlapon adott esetben pirossal kiemelve) felár ellenében. Ezeknél a növényeinknél a rendszer alapbeállítás szerint csak a személyes átvételt engedi kiválasztani, de a Vásárló be tudja írni a rendelés leadásakor a megjegyzésbe, hogy kéri a postázást, vállalja a feláras szállítási díjat. Ilyen esetben a rendelés beérkezése után felvesszük a kapcsolatot a Vásárlóval és egyeztetjük a pontos szállítási költséget.
  • Több termék megrendelésekor, amennyiben egy postacímre kéri, egy csomagban küldjük el megrendelését.
  • A termék(ek) ára és a postaköltség átutalással előre vagy utánvéttel fizetendő.
  • Átutalás esetén a megjegyzés rovatba feltétlenül írja be az emailben kapott számla sorszámát (pl. DEM-2021-2021-4)!

Bankszámlaszámunk: 10300002-10310579-49030011 – MKB Bank Zrt.; címzett: Dr. Borcsa Botond Lajos e.v.
A megrendelt terméket Magyarországon belül az MPL futárszolgálatata szállítja el az Ön által megadott címre.

A kiszállítás munkanapokon a futárszolgálat szállítási rendje alapján történik. Kérjük, pontosan adja meg napközbeni elérhetőségét!
Amennyiben a Posta nem tudja teljesíteni a kiszállítást, úgy a csomagról értesítést hagy, és egy új, egyeztetett időpontban még egyszer megkísérli a kiszállítást. Amennyiben az árut másodszor sem sikerül kiszállítania, a csomag 10 napig az illetékes postahivatalban átvehető. Megrendelő köteles a kiszállítás időpontjában az átvételi elismervényt aláírni, valamint utánvétes szállítás esetén az utánvét díját is kifizetni. Esetleges hiányosságokra vonatkozó reklamációt az átvételt követő 14 napon belül áll módunkban elfogadni.
Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a Szállítót kártérítési kötelezettség nem terheli.

Házhozszállítás személyes kiszállítással magánszemélyek részére (ÁFSz 6.4.2):
Telephelyünktől számított 60 km-en belül és min. 127 000 Ft vásárlási érték felett: ingyenes házhoz szállítást vállalunk!

Telephelyünktől számított 60 km-en túl (a 60 km-es szakaszon túl eső részre) és min. 127.000 Ft vásárlási érték felett a házhoz szállítást 100 Ft/km fuvarköltség megfizetése mellett vállaljuk. Erről minden esetben előre, e-mailben egyeztetni szükséges.

Az általunk végzett házhoz szállítás feltételei:
– hetente egy alkalommal, írásban előre egyeztetett címre és időpontban, amennyiben a vonatkozó rendelést a megelőző hét péntek 15 óráig úgy adják le, hogy azt vissza is tudjuk igazolni (szerződés megkötése távollévők között);
– ilyen esetben elektronikus levélben számlát küldünk és a kiszállítás leghamarabb csak a számla ellenértékének bankszámlánkon való megjelenése utáni időpontra kérhető,
– az általunk végzett házhoz szállításnál nincs csomagolási díj, mert termékeinket saját eszközeinkkel (pl. rekeszek) szállítjuk, külön csomagolóanyagok felhasználása nélkül.
Minden 50.000 Ft-ot meghaladó vásárlás esetén kérje egyedi ajánlatunkat! Előre semmit és semmilyen jogcímen ne utaljon, csak tételesen kiállított számla ellenében!

Kedvezmények adószámmal rendelkezők részére (ÁFSz 6.8.3):
a.) 50.000 Ft feletti, előre megrendelt, telephelyen átvett, készpénzes fizetésű vásárlás esetén: a vásárlási összeg -10%-a;
b.) 100.000 Ft feletti, előre megrendelt, telephelyen átvett, készpénzes fizetésű vásárlás esetén: a vásárlási összeg -20%-a;

A kedvezmény igénybevétele regisztrációhoz kötött. Ehhez, kérjük, töltse ki az Adatlap viszonteladói regisztrációhoz c. nyomtatványunkat és juttassa azt vissza hozzánk.
Kedvezmények adószámmal NEM rendelkező magánszemélyek részére nagy tételes, NEM kereskedelmi forgalmazással történő felhasználást (pl. ültetvénytelepítés/parkosítás/erdészeti kísérlet stb.) szolgáló vásárláshoz (ÁFSz 6.8.4):

E kedvezményt minden esetben a Nyilatkozat magánszemély részére, nagy tételes, nem kereskedelmi felhasználásról c. dokumentumunk kitöltése és részünkre történő visszajuttatása alapján, egyedileg állapítjuk meg. Kérje ajánlatunkat a demetriakert@gmail.com címen a nyilatkozat csatolásával.

Fizetési módok (ÁFSz 7.)
Előre utalás (ÁFSz 7.1)
Megrendelése leadását és visszaigazolását követően, amennyiben az „Előre utalás” lehetőséget választja, úgy Pro forma számlát küldünk az Ön által megadott elektronikus levélcímre. A Pro forma számla Ön által történő kiegyenlítését követően tekintjük rendelését véglegesnek, a kiszállítás ütemezéséről Önt elektronikus levélben értesítjük. Előre utalásnál a Közlemény rovatban azonosítási célból minden esetben kérjük feltüntetni a számlánk sorszámát. Általunk végzett kiszállítást csak előre utalásos fizetés esetén vállalunk.

Utánvétel (ÁFSz 7.2)
Amennyiben a rendelés értékét a csomag kézhezvételekor kívánja kiegyenlíteni, akkor válassza az „Utánvétel” fizetési módot. Ezt kiszállításonként és csomagonként 500 Ft utánvételi díj terheli. Utánvétel esetén is elektronikus levélben küldjük Önnek a számláját.

Ha valamely növényünk felkeltette az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal:
demetriakert@gmail.com vagy +36 30 889 1691

Kategória jelöléseLeírás

😊

nem sérülékeny

😶

kismértékben sérülékeny

😕

sérülékeny (telephelyi átvétel javasolt!)

😥

extrém sérülékeny (CSAK telephelyi átvétel javasolt!)

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!