Barion Pixel

Szaporítóanyagaink

Kedves Látogató! Tisztelt Partnerünk!

Kertészetünk hiánypótló szolgáltatásként szaporítóanyag-előállítással kívánja segíteni a magyar kertkultúra fejlesztését. Ennek megfelelően ajánljuk figyelmébe szaporítóanyag-kínálatunkat, amelyet az alábbi lista részletez. Szortimentünket folyamatosan kínálatunkban tartjuk, és igény esetén készséggel bővítjük!

Szaporítóanyag-előállítás tekintetében elsősorban nehezen szaporítható, a piacon ritkábban hozzáférhető télálló nyitvatermő és lombhullató fafajokkal, valamint különleges, értékesítés szempontjából várhatóan jól szereplő mediterrán növényfajokkal foglalkozunk. E listán a szaporítóanyagok formátuma (10-es csíkokra darabolt 40-es szaporítótálcától a 144-es szaporítótálcáig, az 5×5-cm-es cseréptől a 9×9 cm-es szögletes vagy 9 cm átmérőjű kerek cserepekig) tájékoztató jellegű, az ettől való eltérés jogát természtéstechnológiai és időjárási tényezők függvényében minden esetben fenntartjuk.

Rendelését várjuk a demetriakert@gmail.com e-mail címen vagy a +36 30 889 1691-es telefonszámon.

A szaporítóanyag-rendelés menetére vonatkozó részletes információkat lentebb részletezzük. Megrendelés leadása előtt, kérjük, ezeket szíveskedjenek tanulmányozni!

A szaporítóanyagok előállítási (elkészülési) ideje taxontól függően változik, 1,5-2 hónaptól a 8-10 hónapig is akár. Ezért, valamint magkészleteink véges volta miatt javasoljuk, hogy a lehető legkorábban (január-február) érdeklődjön és adja le megrendelését. Kérjük, vegye figyelembe, hogy sok növényfaj magról történő szaporítása komplex előkezelést igényel, amit csak az év meghatározott időszakaiban lehet racionálisan és elfogadható csírázási arányok mellett elvégezni. Emiatt, bizonyos növényekre március után már nem tudunk a tárgyévre vonatkozóan rendelést fogadni! Érdeklődés esetén kérdezzen bátran, válaszolunk!

Szaporítóanyagot csak továbbneveléssel foglalkozó adószámmal rendelkező iparági szereplőknek (kertészeteknek/vállalkozásoknak), illetve a nem kereskedelmi célú felhasználásról külön nyilatkozó magánszemélyeknek értékesítünk – előzetes megrendelés alapján. A vonatkozó adatlapokat l. itt és itt.

Amennyiben valamely, a kínálatunkban jelenleg nem szereplő további taxon szaporítóanyagára lenne igénye, kérjük, jelezze ezt felénk, és visszajelzünk, hogy tudjuk-e vállalni (esetleg a további évekre is tekintettel) ezeknek a szaporítását (specifikus biológiai ciklusok, magok beszerezhetősége stb.).

Reméljük, ajánlatunk felkelti érdeklődését/elnyeri tetszését és az Ön(ök) kertészetét/vállalkozását is megrendelőink között üdvözölhetjük!

Megtisztelő megrendeléseiket várva tisztelettel:
Demetria Kert

Lombhullatók

TaxonMéret / Formátum
Hovenia dulcis – kínai mazsolafa9x9 cm cserép
Magnolia grandiflora – örökzöld magnólia9x9 cm cserép (2. éves korban)
Nyssa sylvatica – fekete tupelófa9x9 cm cserép
Poncirus trifoliata – vadcitrom, télálló citrom9x9 cm cserép
(↕10-20 cm, 2. éves korban)
Quercus rubra – vörös tölgy9x9 cm cserép (2. éves korban)
Spartium junceum – jeneszter104-es sejttálca vagy 5x5 cm cserép
Ziziphus jujuba – jojoba, kínai datolya104-es sejttálca vagy 9x9 cm cserép

Nyitvatermők

TaxonMéret / Formátum
Austrocedrus chilensis – chilei délciprusszaporító doboz, változó darabszámmal
Calocedrus decurrens – gyantáscédrusszaporító doboz, változó darabszámmal
Cedrus atlantica ‘Glauca’ – kék lombú atlaszcédrus5x5 cm cserép vagy 9x9 cm cserép
Cupressus arizonica –arizoniai ciprusszaporító doboz, változó darabszámmal, esetleg 144-es sejttálca
Cupressus dupreziana var. atlantica – marokkói ciprusszaporító doboz, változó darabszámmal
Cupressus funebris – nyugat-kínai szomorú ciprusszaporító doboz, változó darabszámmal
Ginkgo biloba – páfrányfenyő10-es szaporítótálca, vagy szaporító láda, változó darabszámmal
Sequoia sempervirens – tengerparti mamutfenyő9x9 cm cserép
Sequoiadendron giganteum – hegyi mamutfenyő5x5 cm cserép
Taxodium distichum – mocsárciprus9x9 cm cserép

Mediterrán növények

TaxonMéret / Formátum
Acacia baileyana ‘Purpurea’ – piroslevelű cootramundrai akácia104-es sejttálca vagy 5x5 cm cserép
Acacia cultriformis – késlevelű akácia104-es sejttálca vagy 5x5 cm cserép
Acacia decurrens – fekete akácia104-es sejttálca vagy 5x5 cm cserép
Acacia myrtifolia – mirtuszképű akácia104-es sejttálca vagy 5x5 cm cserép
Acacia podalyriifolia – queenslandi akácia104-es sejttálca vagy 5x5 cm cserép
Acacia pravissima – éklevelű akácia104-es sejttálca vagy 5x5 cm cserép
Passiflora cincinnata9x9 cm cserép
Passiflora coccinea – skarlát golgotavirág9x9 cm cserép
Passiflora manicata9x9 cm cserép
Passiflora mixta9x9 cm cserép
Passiflora nigradenia9x9 cm cserép
Passiflora seemannii9x9 cm cserép
Passiflora serrulata9x9 cm cserép
Aeonium arboreum ‘Atropurpureum’ – piroslombú törzses kanári kövirózsaØ 9 cm cserép
Belamcanda chinensis – párducliliom66-os szaporítótálca
×Pardancanda norrisii ‘Kiba Giants’ – cukorkaliliom66-os szaporítótálca

A szaporítóanyag-rendelés menete, teljesítése, és fizetés

I.1 A listában jelzett fajokra vonatkozó várható elkészülési időkről a Megrendelőt előzetesen értesítjük. A várható elkészülési idők csak tájékoztató jellegűek, adott megrendelés(ek) tényleges szállíthatóságáról minden esetben írásban tájékoztatjuk a Megrendelőt. A megrendelése leadásával Megrendelő tudomásul veszi és vállalja, hogy az e tájékoztatásban jelzett dátumtól számított 2 héten belül elszállítja, vagy megegyezés szerinti szállítási díj ellenében velünk kiszállíttatja a megrendelését. Megrendelő tudomásul veszi és vállalja, hogy megrendelése elszállítását/kiszállítását követően a megrendelésből fennmaradó 90%-os árat 8 naptári napon belül átutalja, vagy a megrendelése elszállításakor/kiszállításakor készpénzben rendezi. Amennyiben 30 napos fizetési határidővel kívánja a Megrendelő teljesíteni a fizetést, úgy annak igénylésekor tudomásul veszi a megrendelés értékének 2%-át kitevő halasztási díj kiszámlázását és megfizetésének kötelezettségét is.

I.2 Adott szaporítóanyag akkor minősül szállíthatónak, amikortól – taxontól függően, és eltérő jelzés hiányában – megjelennek az első valódi lomblevelek/megjelenik a valódi hajtás.

III. A szaporítótálcás/sejttálcás formátumban rendelhető taxonokból csak egész tálcánként értékesítünk, és minden esetben kerek számokkal számlázunk (104-es szaporítótálca -> 100 db).

III. A megrendeléseket a visszajelzések sorrendjében készleteink erejéig áll módunkban fogadni. Nagy mennyiségekre (ezres/több ezres darabszámok) vonatkozó megrendelési szándék esetén a vállalási idők/ütemezés, esetleges további árkedvezmények stb. tekintetében javasoljuk, hogy szíveskedjen(ek) ezekről előre érdeklődni/egyeztetni velünk (a demetriakert@gmail.com vagy a +36 30 889 1691).

IV.1. Nettó 100 000 Ft feletti rendelés esetén a Megrendelő részére a megrendelés írásos visszaigazolásaként a rendelés értékének 10%-át pro forma számla formájában „lemondási díj” címén kiszámlázzuk. Ennek számlánkra történő beérkezését követően tekintjük elfogadottnak az adott megrendelést.

IV.2. Ha és amennyiben bármilyen okból (ki nem védhető időjárási anomáliák, előre nem látott/látható bármilyen egyéb válsághelyzet stb.) nem tudjuk teljesíteni az adott megrendelést, úgy az erre vonatkozó tájékoztatás mellett az átutalt „lemondási díj”-at sztornó számla kíséretében visszautaljuk a Megrendelőnek.

IV.3. Ha a Megrendelő bármilyen okból a szállíthatóságról szóló értesítés előtt eláll a már visszaigazolt megrendeléstől, úgy a lemondási díj átutalásával tudomásul veszi, hogy a) ezen összege(ke)t a lemondás részleges kompenzálásaként nem áll módunkban visszatéríteni, és b) az érintett „lemondási díj”(ak)ra vonatkozóan semmilyen további visszatérítési követelésnek helye nincs. Ha a Megrendelő a szállíthatóságról szóló értesítés után áll el a megrendeléstől, úgy tudomásul veszi, hogy a megrendelésre vonatkozó lemondási díjon felül, a megrendelés nettó értékének további 30%-át „profitvesztés” jogcím alatt köteles az erre vonatkozó számlánk ellenében átutalni.

Ha valamely növényünk felkeltette az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal:

demetriakert@gmail.com vagy +36 30 889 1691

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!