Barion Pixel

Virág minden alkalomra
Az egyszerűtől az exkluzívig

„Ki bocsátja meg nekem
ezt a kéket az egen?
és a földön ezt a zöldet?
és e vén nap telhetetlen
lángját, és a sok gyümölcsnek

 buja husát, jó izét?
s a szikrázó tó vizét?
a felhőt, mely vertarany?
s a gonosz hortenziáknak
szépségét, hogy céltalan?”

/Babits Mihály: A gonosz hortenziák/

Virágkötői ars poetica

Babits Mihály fentebb idézett versrészletét azért választottam mottómul, mert számomra megkapóan tükrözi azt, amit virágkötőként szakmám lényegének tekintek: magasabb rendű szépség, esztétikum és harmónia – virágokkal, a virágkötészet eszköztárával kifejezve.

 A természet szeretete egész életemben markánsan jelen volt; már kislány koromban belémivódott vadász édesapám révén, akit nagyon sokszor kísérhettem el vadászataira, és aki nemcsak vadászként volt sikeres, de az erdei és mezei gombák és gyógynövények ismerőjeként is. Tudásával szerényen és alázattal bánt, ezzel számomra is meghatározó mintát képviselt.

Életem egyik fordulópontján, amikor válaszút elé kerültem, úgy döntöttem, hogy kilépve az addigi alkalmazotti lét korlátaiból virágkötészetet és disznövény-kertészetet tanulok, és e szakmák művelőjeként fogom újradefiniálni önmagam. Akkori vállalkozásom elindításakor a minőség, a megbízhatóság és az igényesség fogalmait szakmai alapelvemként mindenek fölé helyeztem.

Virágkötőként a minőség aboszolutizálásán túl a konzervativizmus és a túlzott trendérzékenység szélsőségeinek kerülése az, amit e tevékenységemre leginkább jellemzőnek tartok. A virágkötő fantáziája és mértéktartása a záloga az első soraimban említett magasabb rendű szépség, esztétikum és harmónia megvalósíthatóságának – aminek minden esetben a vásárló igényeit és megelégedettségét is szolgálnia kell.

Abban a szerencsés és kiváltságos helyzetben vagyok, hogy kertészetünkben a fő vegetációs időszakban (márciustól októberig) számos vágott virágnak is alkalmas növényt nevelünk (hunyorok, gyöngyvirág, szerelemvirág, koronásliliom, hortenziák, díszcsorba, tubarózsa stb.), és ezek mellett hangsúlyosan és célirányosan sokféle, exkluzív és minőségi vágózöldet adó fát és cserjét is telepítettünk, így gyakran eleget tudok tenni Vásárlóink minden igényének úgy, hogy a lehető legfrissebb forrásból, egyenesen a szárról tudom levágni a szükséges anyagokat. Virágkötészeti profilomat minden szöveges öntömjénezésnél jobban szemléltetik az e menüpont „
Galéria” részébe feltöltött, válogatott referenciamunkáim, amelyeknél a saját előállítású alapanyagokat külön jelöljük a vonatkozó leírás részben.

Virágüzletünk tevékenységén belül készséggel állunk Vásárlóink rendelkezésére mindenféle vágottvirág-kötészeti kérdésben. Legyen szó rendezvénydekorációról, exkluzív alkalmi vágottvirág-készítmények elkészítéséről (születésnapi/névnapi, esküvői és házassági évfordulós stb. kompozíciók), vagy kegyeleti alkalmak minőségi dekorációjának elkészítéséről.

Kiszállítást a rendelési érték és kapacitásaink tükrében egyedi ajánlat alapján vállalunk. Ajánlatunkat kérje a +36 30 889-1691-es telefonszámon vagy a demetriakert@gmail.hu címen.

Minthogy
a vágott virág az egyik leggyorsabban romló áruféleség, ezért minőségi munkát csak akkor tudok nyújtani, ha Vásárlóink megtisztelnek azzal, hogy IDŐBEN előre terveznek és leadják megrendelésüket. Ad hoc ötlet(ek)re nem lehet minőséget alapozni. Egy-egy jelesebb esemény vágottvirágos díszítéséhez a megrendelést illik legalább egy héttel az esemény előtt leadni. Nem kellően előre tervezett megrendelés esetén fenntartom a jogot a megrendelés visszautasítására.

Mindezek fényében ajánlom a kedves olvasó figyelmébe az e honlapon keresztül (is) kínált termékeinket és szolgáltatásainkat; és kellemes időtöltést kívánok a virágkötészeti munkáimat bemutató galéria képeihez.

Ha Önnek fontos a szakértelem és igényes a minőségre bármilyen virágkötészeti kérdésben, úgy, kérem, forduljon hozzám bizalommal. Remélem mielőbb megelégedett vásárlóink körében üdvözölhetem!

Virágkötészeti szolgálatatások

Virágüzletünk tevékenységén belül készséggel állunk Vásárlóink rendelkezésére mindenféle vágottvirág-kötészeti kérdésben. Legyen szó rendezvénydekorációról, exkluzív alkalmi vágottvirág-készítmények elkészítéséről (születésnapi/névnapi, esküvői és házassági évfordulós stb. kompozíciók), vagy kegyeleti alkalmak minőségi dekorációjának elkészítéséről. Virágkötészeti referenciamunkáinkból a Demetria Virág menüpont alatti galériába fogunk válogatott kompozíciókat feltölteni. Kiszállítást a rendelési érték és kapacitásaink tükrében egyedi ajánlat alapján vállalunk. Ajánlatunkat kérje a demetriakert@gmail.hu címen.

Minthogy a vágott virág az egyik leggyorsabban romló áruféleség, ezért minőségi munkát csak akkor tudunk nyújtani, ha megtisztelnek bennünket azzal, hogy IDŐBEN előre terveznek és leadják megrendelésüket. Ad hoc ötlet(ek)re nem lehet minőséget alapozni. Egy-egy jelesebb esemény vágottvirágos díszítéséhez a megrendelést illik legalább egy héttel az esemény előtt leadni. Nem kellően előre tervezett megrendelés esetén fenntartjuk a jogot a megrendelés visszautasítására.

Kérdés, észrevétel esetén, kérjük, hívjanak (+36 77 451-739; +36 30 889-1691) vagy írjanak nekünk a Kapcsolat menüpont alatti űrlapon vagy közvetlenül a demetriakert@gmail.com címünkre. Várjuk megtisztelő megrendeléseiket!

Galéria

Alkalmi virágkötészeti
készítmények

Kegyeleti virágkötészeti készítmények

Egyéb virágkötészeti
készítmények

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!