Barion Pixel

1. Dísznövényápolás

Szolgáltatásaink kiterjednek a dísznövényápolás terén

  • azon növények megválasztására vonatkozó tanácsadásra, amelyek tartásához/neveléséhez rendelkezésre állnak az optimális körülmények, és megfordítva: a kiszemelt növény igényeinek részletes ismertetése, hogy azok ismeretében hozhasson a Vásárló/növénybarát tudatos döntést;
  • dísznövények szakszerű átültetésére vonatkozó javaslatok, kerti növények esetén a szakszerű telepítés és gondozás szempontjainak ismertetésére;
  • a sikeres nevelés/telepítés életciklussal és tápanyag-utánpótlással összefüggő speciális szempontjaira;
  • a tartási hibák leggyakoribb formáira, azok korrigálásának lehetőségeire.

Ezeket az ismereteket a nálunk vásárolt növények mellé díjmentesen biztosítjuk (l. Rólunk menüpont Szakértelem, szakmai hitelesség bekezdése).

Vásárlói igény esetén önálló tanácsadási szolgáltatást is nyújtunk a fentiekkel kapcsolatban. Ennek díja nettó 5000 Ft/óra; ami megkezdett félóránként arányosan számolunk fel.

Több mint két évtizedes gyakorlati tapasztalatunk alapján úgyszintén vállaljuk dísznövények átültetését az általunk előállított föld- és ültetőközeg-keverékekbe. Ültetőközeg-keverékeinkhez 8-10 féle alapanyag általunk előkészített 40-45 frakcióját használjuk! Ezekből növénycsoportonként, a főbb nevelési igények kielégítését célzó, gyakran nemzetségspecifikus keverékeket állítunk elő, amelyeket CSAK az általunk végzett átültetésekhez használunk (az orchideák ültetésére szolgáló fenyőkéreg-közegen kívül ezeket a keverékeinket külön kereskedelmi forgalomba nem hozzuk).

Az átültetés díjai:

  • nálunk vásárolt növények esetén nincs külön kezelési költség, a Vásárló csak a felhasznált keverék összetételétől (alapanyagárak, komplexitás, az előállítás munkaidő- és energiaigénye) függő, a munkadíjat is tartalmazó literenkénti egységekre vetített árat fizet, ami 2020-ban 200-350 Ft/liter között mozog;
  • a nem nálunk vásárolt növények esetén a felhasznált keverék mennyiségre vonatkozó árán túl növényenként 1000 Ft kezelési költség is terheli a végösszeget. Ez a költség a növény egészségi és ültethetőségi állapotának ellenőrzését foglalja magába (pl. jól beáztatott ültetőközegű sivatagi rózsa (Adenium) közegének kiszárítása).

E szolgáltatáson belül ugyancsak vállaljuk magánlakások, irodák, bankfiókok, szállodák, közületek stb. beltéri dísznövényeinek szakszerű átültetését. Ehhez minden esetben egyedi ajánlatot adunk a kiszállási távolság, és a növények állapotának tükrében a szükséges keverék mennyiségének függvényében. Részletes ajánlatunkat kérje a demetriakert@gmail.hu címen. Amennyiben a teljes enteriőrje/enteriőrjük dísznövényes dekorációját tőlünk rendeli meg (azaz a növények beszerzését is), úgy a kiszállási és tanácsadási díjakat kedvezményként leszámítjuk a végösszegből!

Minthogy igen nagy erőket fordítunk növényállományunk egészséges, kártevőktől mentes állapotban tartására, így kártevőkkel való fertőzés észlelése (pl. vértetvek/gyapjastetvek/pajzstetvek/ továbbá takácsatkák, valamint fuzárium stb.) esetén fenntartjuk a jogot a szolgáltatás és a növény(ek) átültetésre történő átvételének megtagadására! Igény esetén, külön megegyezés alapján, természetesen elvégezzük a szükséges vegyszeres kezeléseket is; ennek/ezeknek egyedi költségeire vonatkozóan adott esetben tájékoztatjuk Ügyfeleinket.

2. Kerttervezés/kertrendezés

Kerttervezés, kertrendezés/parkrendezés, kertépítés/parkosítás terén ugyancsak egyedi ajánlatok alapján dolgozunk – a növények kiválasztására vonatkozó tanácsadástól a gondozásuk speciális ismereteiig. Az önálló tanácsadási szolgáltatás díja ez esetben is nettó 5000 Ft/óra; ami megkezdett félóránként arányosan számolunk fel helyszíni kiszállást követő felmérés keretén belül. Amennyiben a telepítendő növényeket az általunk tett javaslatok alapján tőlünk rendeli meg (azaz a növények beszerzését is mi végezzük), úgy a kiszállási és tanácsadási díjakat kedvezményként leszámítjuk a végösszegből! A kertrendezési/kertépítési munkálatok elvégzésének óradíja a Vevő igényei szerinti gyorsaság függvényében (hány embert kell mozgatni a kitűzött határidő tartásához; az adott feladat munkafolyamatainak nehézsége stb.) egyedi megállapodás tárgyát képezi. Részletes, tételes ajánlatunkat kérje a demetriakert@gmail.hu címen.

A reális elvárások felállításához, kérjük, fontolja meg az alábbi paradoxont:

„Jól, gyorsan, és olcsón dolgozunk. Ön ebből kettőt választhat!”

3. Vágottvirág-kötészet

Végül, de nem utolsósorban virágüzletünk tevékenységén belül készséggel állunk Vásárlóink rendelkezésére mindenféle vágottvirág-kötészeti kérdésben. Legyen szó rendezvénydekorációról, exkluzív alkalmi vágottvirág-készítmények elkészítéséről (születésnapi/névnapi, esküvői és házassági évfordulós stb. kompozíciók), vagy kegyeleti alkalmak minőségi dekorációjának elkészítéséről. Virágkötészeti referenciamunkáinkból a Demetria Virág menüpont alatti galériába fogunk válogatott kompozíciókat feltölteni. Kiszállítást a rendelési érték és kapacitásaink tükrében egyedi ajánlat alapján vállalunk. Ajánlatunkat kérje a demetriakert@gmail.hu címen.

Minthogy a vágott virág az egyik leggyorsabban romló áruféleség, ezért minőségi munkát csak akkor tudunk nyújtani, ha megtisztelnek bennünket azzal, hogy IDŐBEN előre terveznek és leadják megrendelésüket. Ad hoc ötlet(ek)re nem lehet minőséget alapozni. Egy-egy jelesebb esemény vágottvirágos díszítéséhez a megrendelést illik legalább egy héttel az esemény előtt leadni. Nem kellően előre tervezett megrendelés esetén fenntartjuk a jogot a megrendelés visszautasítására.

Kérdés, észrevétel esetén, kérjük, írjanak nekünk a Kapcsolat menüpont alatti űrlapon vagy közvetlenül a demetriakert@gmail.com címünkre. Várjuk megtisztelő megrendeléseiket!

Üdvözlettel,
a Demetria Kert munkatársai

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!