Barion Pixel

‘Stuttgart’ virágnád

Canna × generalis ‘Stuttgart’

A gyömbérfélék (Zingiberaceae) közé tartozó virágnádak rendkívül intenzív nemesítés alanyai, aminek eredményeként szinte évente jelennek meg szebbnél-szebb, látványosabb fajták. Buja, trópusi hangulatot árasztó virágaikért vagy lombozatukért ültetett, népszerű, könnyen gondozható növények. Különlegességük, hogy virágaikban nincs semmilyen szimmetriaviszony (még részleges sem), ami viszonylag ritkán előforduló, igen magas evolúciós fejlettségre utaló morfológiai jel. A németországi városról elnevezett ’Stuttgart’ intenzív, fehér márványos levelű fajta, világos árnyékban (közvetlen fénytől védve!) lesz igazán szép, egyébként tapasztalataink szerint sajnos napégésre hajlamos. Magas, 2-2,5 m maximális magasságú, gyengébben sarjad, lazább telepet képez, edényes nevelésre csak nagy edények alkalmazása mellett alkalmas. Virágai narancsosak, nem túl látványosak., de levelei mindenért kárpótolnak.

1.000 Ft1.900 Ft Bruttó ár 27% áfával

Kiegészítő információk

A levélkép illusztráció, tavaly fényképeztük.

Eladásra jelenleg 1 és 2 rügyes rizómákat kínálunk – július 01-ig vagy a készlet erejéig.

Edényes nevelés esetén az ajánlott ültetési lépcsők: 5 l -> 10-12 l -> 20-25 l – fejlődéstől függően.

Kiültetve talajokban nem válogat, de a lazább, humuszosabb közegekben gyorsabban és nagyobbra fejlődik. Edényes növényként a Déméter II. közegünket ajánljuk hozzá. Víz- és tápanyagigényes növény, ezt ültetésekor mindenképp figyelembe kell venni (különben nem lesz szép).

Fagyérzékeny, kezelése azonos a dáliákéval vagy kardvirágokévakl: az első fagyok előtt vagy azt követően a hajtásait föld felett le kell vágni, és rizómáit kiásni vagy cserepét fagymentes hideg-hűvös helyre vinni (5-10 °C), a kiásott és leszárított szabad rizómákat pedig lehetőség szerint száraz homokban célszerű tárolni a következő tavaszig. Edényes nevelésnél teleltetésre való felkészítésként érdemes csapadékmentes helyre tenni késő ősszel az edényét, hogy az ültetőközeg valamennyire legalább kiszikkadjon, mert ilyen formában kiválóan áttelelnek a közegben a rizómák.

Tömeg 0,5 kg
Méretek - × - × - cm
Rügyek száma:

1 rügy/rizómadarab, 2 rügy/rizómadarab

Súly:

0.10 kg, 0.10 kg

Fényigény:

🌫️=szűrt fény

Vízigény:

💧💧 = közepesen vízigényes
💧💧💧= erősen vízigényes

Fagytűrés:

❕❕= nem fagytűrő (mediterrán/hideg-/mérsékeltházi)

Hozzá ajánljuk

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!