Barion Pixel

Lila díszcsorba

Liatris spicata

Ez a fészkesek (Asteraceae) családjába tartozó értékes, virágzó hagymagumós évelő valamiért még kevéssé ismert és elterjedt hazánkban. Pedig szívóssága, kvázi igénytelensége és hetekig díszítő virágai miatt igazán nagyobb figyelmet érdemelne.

Tavasszal jellegzetes, egyenes, szalagszerű, keskeny levelekből álló tőlevélrózsát fejleszt, amelyből nyár elején-közepén bújik elő levélrózsánként egy-egy virágszár. Júliustól, szeptemberig is képes akár virágozni (a telep korától függően), 50-150 cm-es virágszárakon rengeteg apró, lila, jellegzetes virágot bontva. Virágait a méhek kimondottan kedvelik, intenzíven látogatják, de sokféle pillangót is megfigyeltünk rajtuk. A virágszárak kedvelt és tartós vágott virágot adnak, de szárazvirágnak is megszáríthatók, és egy ideig vaníliaillatúak maradnak.

A képen egy mintapéldány szerepel a készleten lévő növények közül.

A rendelt növények minimálisan eltérhetnek a mintapéldánytól (ágak, virágok, bimbók száma stb.), de minőségükben azonosak a feltűntetett mérettel.

Kézhezvételkor kérjük ellenőrizze a növények állapotát. Reklamációt az előre feltűntetett sérülésekre és a minimális eltérésekre nem fogadunk el!

2.000 Ft Bruttó ár 27% áfával

Elfogyott

Kérem küldjön emailt, amikor újra elérhető

Kiegészítő információk

A virágkép forrása: Wikipedia Commons. A növényeinkről készült aktuális kép hamarosan.

Télálló, nem szükséges ősszel felszedni. Teljes napra vagy félárnyékba célszerű ültetni, és az első 1-2 év intenzívebb öntözése után tényleg csak a nagy aszályok idején igényel némi segítséget, egyébként magára hagyható. Szereti a lazább, könnyebben kiszáradó talajokat, így az alföldi homokra kiváló. Kimondottan mészkedvelő, emiatt is nagyon alkalmas a nagyar talajviszonyokra. Ültetésénél érdemes figyelmbe venni, hogy tenyészhelyén télen ne gyűljön össze csapadékvíz (azaz jó lefolyású helyre kerüljön), mert a túlzott téli nedvesség az összeolvadva növekvő hagymagumó-telepek pusztulását okozhatja.

Figyelem: virágzás idején a postai szállítás során a virágszár megsérülhet a leggondosabb csomagolás ellenére is. Erre sajnos garanciát nem tudunk vállalni. Ha ilyen történne, a sérült részt le kell vágni, a növényt pedig a tervezett helyére kiülttetni és a leírtak szerint gondozni. A következő évben a “szabadlábra helyezést” ötszörös virágözönnel fogja meghálálni.

Tömeg 0,75 kg
Méretek 50-60 cm
Vízigény

⚪=szárazságtűrő/-kedvelő
💧 = kis vízigényű
💧💧 = közepesen vízigényes

Fényigény

☀️=teljes napsütés
⛅=félárnyék (de. 11 és du. 3 között ne süsse a nap)

Fagytűrés

❄️❄️❄️=teljesen télálló 6a – 5a (-21 – -29 °C)

Cserépméret

2 l (rózsakonténer)

Hozzá ajánljuk

Érdekelheti még…

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!