Barion Pixel

‘Jeddeloh’ kanadai hemlokfenyő

Tsuga canadensis ‘Jeddeloh’

A magyar kertkultúrából szinte teljesen hiányzó hemlokfenyők közül ez a fajta a kanadai hemlok egyik közepes termetű törpe, lecsüngő lombú változata. Lombozata különösen kihajtáskor különösen szép a zöld különböző árnyalatai miatt. Szabadtéri edényes növénynek is alkalmas akár egy-két évtizedig, persze a megfelelő talajjal és tápanyag-utánpótlással. Kiültetve a középkötött, jól szellőző talajokon, félárnyékban, öntözés mellett napon is szépen fejlődik. A hosszú szárazságot a hemlokfenyők nehezen viselik, így ilyenkor öntözéssel mindenképp segíteni kell nekik. Egyebekben nagyon hálás, és méltánytalanul elhanyagolt rendkívül szép növények. A Szarvasi Arborétum egyik eldugott zugában állt egy öreg hemlokfenyő, talán pont a kanadai, de lehet, hogy a nyugati (T. heterophylla). Ha vannak olyan nagytermetű fenyőfélék, ami bármikor felveszi a versenyt szépségben a cédrusokkal, akkor azok a hemlokfenyők. Akár törpe, akár óriás (alapfaj), mind igazi ékköve lehet bármely kertnek.

Növényeink  25 cm-es, 5 l-es terrakotta vagy sötétbarna díszcserépben vannak.

Mérete kifejlett korában: Sz: 50-100 cm x M: 50-100 cm

A képen egy mintapéldány szerepel a készleten lévő növények közül.

A rendelt növények minimálisan eltérhetnek a mintapéldánytól (ágak, virágok, bimbók száma stb.), de minőségükben azonosak a feltűntetett mérettel.

Kézhezvételkor kérjük ellenőrizze a növények állapotát. Reklamációt az előre feltűntetett sérülésekre és a minimális eltérésekre nem fogadunk el!

6.500 Ft Bruttó ár 27% áfával

Elfogyott

Kérem küldjön emailt, amikor újra elérhető

Kiegészítő információk

Folyamatos edényes neveléshez javasoljuk még 1-2 évig a jelenlegi edényében nevelni, majd 7,5 l-es konténerbe átültetni. Ilyen formában továbi 3-4 évet biztosan tud egyenletesen fejlődni, de tápanyagutánpótlással akár újabb 5 évet is eltölthet a 7,5 l-es edényben. Igény esetén szívesen meg is csináljuk és eleve úgy postázzuk, akár dekorcserépbe is (utánvétes vagy átutalásos rendelésnél megjegyzés mezőbe: “átültetést kérek”).

Kihajtás idején szokása vetkőzni, azaz ilyenkor hullajtja el öreg tűlevelei egy részét. Ez természetes jelenség, nem kell tőle megijedni. (Ha agyonsütötte télen a nap – és esetleg sokszor, hosszasan ki is száradt, és amiatt kopaszodik, az már baj. Utóbbi felismerhető arról, hogy a fiatalabb hajtásrészekről is hullanak a tűlevelek. Megelőzni az ilyesmit könnyebb, mint kezelni: edényben nevelt növényeket télire olyan helyre kell tenni, ahol nem éri őket közvetlen napsütés, és csapadékmentes/csapadékszegény télen ellenőrizni kell, hogy a földlabdájuk ne legyen száraz!)

Tömeg 4,25 kg
Méretek 20-25 cm
Vízigény

💧💧 = közepesen vízigényes

Fényigény

⛅=félárnyék (de. 11 és du. 3 között ne süsse a nap)

Fagytűrés

❄️❄️❄️=teljesen télálló 6a – 4a (-21 – -34 °C)

Cserépméret

5 l

Hozzá ajánljuk

Érdekelheti még…

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!