Barion Pixel

Fekete akácia

Acacia decurrens

Az általunk újdonságként kínált másik valódi lombleveles akácia a cootramundrai fajtánál is gyorsabb fejlődésű, egyszerre izgalmas és drámai különlegesség a maga jóval nagyobb és sötétzöld leveleivel és hajtásaival, amelyek messziről (és főleg nagyobb tömegben) szinte feketésszöldnek hatnak, innen a magyar neve. Igényei és tartása mindenben megegyezik a cootramundrai akáciáéval, sárga, illatos mimózavirágait ugyanúgy nagy tömegben a tél végén vagy kora tavasszal hozza. A nyári hőségek idején növekedése lelassul, esetleg leáll, de az őszi (és a tavaszi) hűvös, csapadékos időszakokban nagyon gyorsan, robbanásszerűen képes fejlődni. Metszeni csak idősebb korában érdemes, elvirágzás után, akkor sem túl agresszíven.

A képen egy mintapéldány szerepel a készleten lévő növények közül.

A rendelt növények minimálisan eltérhetnek a mintapéldánytól (ágak, virágok, bimbók száma stb.), de minőségükben azonosak a feltűntetett mérettel.

Kézhezvételkor kérjük ellenőrizze a növények állapotát. Reklamációt az előre feltűntetett sérülésekre és a minimális eltérésekre nem fogadunk el!

2.000 Ft Bruttó ár 27% áfával

Elfogyott

Kérem küldjön emailt, amikor újra elérhető

Kiegészítő információk

A fekete akácia a láda elé kiemelt növény a termékképen.

Egyszer már kiteleltetett növényeket kínálunk, szépen alakulnak az első elágazásaik; 2022 tavaszán már akár virágozhatnak is a megfelelő teleltetés mellett. 🙂

(A virágokat mutató kép forrása: Wikipedia Commons)

Tömeg 0,75 kg
Méretek 20-40 cm
Vízigény

⚪=szárazságtűrő/-kedvelő
💧= kis vízigényű
💧💧 = közepesen vízigényes

Fényigény

☀️=teljes napsütés
⛅=félárnyék (de. 11 és du. 3 között ne süsse a nap)

Fagytűrés

❕❕= nem fagytűrő (mediterrán/hideg-/mérsékeltházi)

Cserépméret

11×11 cm

Hozzá ajánljuk

Érdekelheti még…

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!