Barion Pixel

Európai vörösfenyő

Larix decidua

A lombhullató fenyőfélék közé tartozó faj szélsőséges tűrő- és alkalmazkodóképessége miatt nagyobb figyelmet érdemelne (ezt a fajt is tárgyalni fogjuk klímafa szempontból). Puha, élénkzöld tűlevelei a törpehajtásokon csomókban, a hosszúhajtásokon egyesével fejlődnek, ősszel aranysárgára színeződve lehullanak. Gyors növekedésű, közepes vagy nagy termetű fa. Talajokban nem válogat, a szárazsághoz is jól alkalmazkodik (a telepítést követő öntözés fokozatos elhagyásával), és a legnagyobb téli hidegek se tudnak benne kárt tenni. Öntözéssel még jobban gyorsítható a fejlődése, de ezzel érdemes csínján bánni, mert (általános szabály:) a túltolt növényeket könnyebben támadják a rovarkártevők.

Mérete kifejlett korában: Sz: 3,5-6 m x M: 20-40 m

Növényeink  9×9 cm-es konténerben vannak.

A képen egy mintapéldány szerepel a készleten lévő növények közül.

A rendelt növények minimálisan eltérhetnek a mintapéldánytól (ágak, virágok, bimbók száma stb.), de minőségükben azonosak a feltűntetett mérettel.

Kézhezvételkor kérjük ellenőrizze a növények állapotát. Reklamációt az előre feltűntetett sérülésekre és a minimális eltérésekre nem fogadunk el!

3.000 Ft Bruttó ár 27% áfával

Elfogyott

Kérem küldjön emailt, amikor újra elérhető

Kiegészítő információk

A hajtáscsúcsokat a legtöbb növénynél lecsíptük, hogy ezzel gyorsítsuk a törzseik erősödését, vastagodását (és postázható méreten belül tartsuk a növényeinket). Spontán nevelnek majd új vezérhajtást, a metszést idővel nyom nélkül elnövik.

Frissítés 2024.02.28.: e faj nálunk legközelebb 2024 májusában lesz várhatóan elérhető. Feliratkozóinknak javasoljuk, hogy kéthetente-hetente ellenőrizzék levelezőjük spam és közösségi mappáit, mert az ismételt elérhetővé válásról szóló automatikus emailjeinket egyes levelezők szeretik levélszemétként kezelni. 🙁

Tömeg 2,75 kg
Méretek 100-150 cm
Vízigény

⚪=szárazságtűrő/-kedvelő
💧= kis vízigényű
💧💧 = közepesen vízigényes

Fényigény

⛅=félárnyék (de. 11 és du. 3 között ne süsse a nap)
☀️=teljes napsütés

Fagytűrés

❄️❄️❄️=teljesen télálló 6a – 3b (-21 – -37 °C)

Cserépméret

5 l-es konténer

Hozzá ajánljuk

Érdekelheti még…

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!