Barion Pixel

„A Nap dicsősége”

Leucocoryne ixioides

Igazi titkos ékszer ez a hagymás évelő. Dél-Amerikából származik és Magyarországon (még) nem elterjedt, pedig semmivel sem alsóbbrendű mint a hasonlóan őszi felszedést és teleltetést igénylő dáliák vagy kardvirágok. Sőt! Mivel kis termetű, így 5 hagymácskát egy 9-12 cm-es cserépben is könnyen lehet nevelni és mutatós is lesz, ráadásul virágai nagyon tartósak (bár nem úgy néznek ki), és különlegesen kellemes édeskés illatot árasztanak magukból. Virágzataiban 3-4 csillag alakú, nagyon kontrasztos, bíbor közepű orgonalila virág található.

400 Ft600 Ft Bruttó ár 27% áfával

Kiegészítő információk

A virágkép illusztráció, tavaly fényképeztük.

Eladásra jelenleg 5 db I. méretű (virágzóképes), illetve 10 db II. méretű (1 év múlva virágzóképes) hagymát kínálunk a feltüntetett áron – július 01-ig vagy a készlet erejéig.

Nevelésénél figyelembe kell venni, hogy kihajtáskor előbb a kb. 40 cm hosszú leveleit neveli ki, amelyek kb. 2 hónapig élnek, majd amikor azok elkezdenek elszáradni, akkor jelennek meg a virágzatai 30-60 centis szárakon. Ez teljesen normális élettani jelenség. Cserepét vagy földjét a virágzás végéig érdemes egyenletesen nedvesen tartani. Elvirágzás után cserepét csapadékvédett helyre cészerű tenni, majd hűvös, száraz helyre, ha a közege kiszáradt és így jól kiteleltethető. (A teleltetés során fényt nem igényel.) Ha kiültetik, akkor a lazább, homokos talajokon tud szépen fejlődni, csak mindenképp célszerű a helyét megjelölni, mert elvirágzás és visszahúzódást követően a folyamatos nedvesség (pl. őszi esők) elleni védelem miatt hagymácskáit fel kell szedni (2-3 hétnyi földbeli pihenést, a hagymák teljes újraképződésének befejeződésére, célszerű számára hagyni. Szárazon vagy száraz homokban, hűvös, fagymentes helyen javasolt az ilyen hagymákat teleltetni.

Tömeg 0,5 kg
Méretek - × - × - cm
Hagymák darabszáma és minősége:

5 darab I. méretű hagyma, 10 darab II. méretű hagyma

Súly:

0.10 kg, 0.10 kg

Fényigény:

⛅=félárnyék (de. 11 és du. 3 között ne süsse a nap)

Vízigény:

💧= kis vízigényű
💧💧 = közepesen vízigényes

Fagytűrés:

❕❕= nem fagytűrő (mediterrán/hideg-/mérsékeltházi)

Hozzá ajánljuk

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!