Barion Pixel

Bíborsáfrány, páviángyökér

Babiana stricta

A nősziromfélék (Iridaceae) családjába tartozó érdekes és ritka, dél-afrikai hagymás évelő faj. Apró, bájos, kontrasztos kékes-lilás virágait a vegetációs időszak közepén bontja, addig és azt követően pedig különleges, legyezősen álló, redőzött és molyhos lombja is nagyon jó díszértékű. Egyenletes vízellátást, félárnyékot igényel. Mivel nem fagytűrő, ezért kertbe kiültetve a fagyok idején hagymáit fel kell szedni (mint a dáliákat és a kardvirágokat), de cserépben nevelve is kisüllyeszthető, mivel olyankor könnyebb felszedni. Télen fagymentes, hűvös helyen, szárazon kell tárolni (esetében a közegből kiszedve és leszárítva). Edényes neveléséhez a Déméter II. közegünket javasoljuk, kerti kiültetéséhez pedig a lazább, homoktalajok előnyösek igazán számára. Normál vagy mélyített cserepeket célszerű választani neveléséhez (azaz lapos edények, alacsony fölréteg nem megfelelő, mert mélyre nyúló húzógyökereket ereszt), egy 9-12 cm-es cserépbe 5 virágzóképes hagyma már egészen mutatós. Gyűjtőknek, a hagymásokért lelkesedő növénybarátoknak kötelező faj.

500 Ft800 Ft Bruttó ár 27% áfával

Kiegészítő információk

A virágkép illusztráció, tavaly fényképeztük.

Eladásra jelenleg I. (virágzóképes), II. (1 év múlva virágzóképes) és III. méretű (2 év múlva virágzóképes) hagymákat kínálunk (szaporítóanyag azoknak, akik gyorsabban szeretnének sokat ebből a ritkaságból) – július 01-ig vagy a készlet erejéig.

Tartásra vonatkozó információk: A tűző napsütés, főleg sokáig, a növények idő előtti nyugalmi állapotba lépését okozhatják, ami megzavarhatja a hagymák újraképződését, ezért az ilyen stresszt célszerű kerülni és olyan helyet választani számára, ahol de. 11 és du 4 óra között nem éri közvetlen napsütés.

Tömeg 0,5 kg
Méretek - × - × - cm
Hagymák darabszáma és minősége:

5 darab I. méretű hagyma, 10 darab II. méretű hagyma, 30 db III. méretű hagyma

Súly:

0.10 kg, 0.10 kg, 0.10 kg

Fényigény:

⛅=félárnyék (de. 11 és du. 3 között ne süsse a nap)

Vízigény:

💧= kis vízigényű
💧💧 = közepesen vízigényes

Fagytűrés:

❕❕= nem fagytűrő (mediterrán/hideg-/mérsékeltházi)

Hozzá ajánljuk

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!