Barion Pixel

Bambuszgyömbér

Alpinia luteocarpa

Érdekes, bronzos levelű trópusi törpegyömbérfaj, ami viszonylag ritkán hozzáférhető a virágpiacokon is. Nagyon dekoratív lombozatú szobalakó, a világos, közvetlen napsütéstől mentes, mérsékelten meleg helyeket preferálja.

A képen egy mintapéldány szerepel a készleten lévő növények közül.

A rendelt növények minimálisan eltérhetnek a mintapéldánytól (ágak, virágok, bimbók száma stb.), de minőségükben azonosak a feltűntetett mérettel.

Kézhezvételkor kérjük ellenőrizze a növények állapotát. Reklamációt az előre feltűntetett sérülésekre és a minimális eltérésekre nem fogadunk el!

3.500 Ft Bruttó ár 27% áfával

Elfogyott

Kérem küldjön emailt, amikor újra elérhető

Kiegészítő információk

Átültetni egyelőre nem javasoljuk, az majd csak akkor lesz aktuális, ha a rizómái akkorát fejlődnek, hogy feszíteni kezdik a cserepét. Addig érdemes tápoldatozni, a se nem sok, se nem kevés aranymetszése mentén, elsősorban N-ben gazdagabb tápoldatokkal. Átültetéséhez a Déméter II. közegünket javasoljuk. Szárazabb levegőn a levelek csúcsai hajlamosak visszaszáradni, de ez az esztétikai probléma a növény számára semmilyen kárt nem okoz (ha túlzott méreteket öltene, akkor az már kalciumfelszívódási zavarra utal, célirányosan kell majd ellene tenni, pl. közegcserével.

Tömeg 0,5 kg
Méretek 50-60 cm
Vízigény

💧💧 = közepesen vízigényes

Fényigény

⛅ = félárnyék (de. 11 és du. 3 között ne süsse a nap)
🌫️ = szűrt fény

Fagytűrés

🌡️= melegigényes, szobanövény

Cserépméret

13 cm

Hozzá ajánljuk

Érdekelheti még…

Our English language page is under construction. For English service, please call (+36 30 635 69 65) or write (demetriakert@gmail.com)to us!

Pagina noastră în limba română este în construcție. Pentru serviciul românesc, vă rugăm să sunați la
(+36 30 889 16 91) sau să ne scrieți (demetriakert@gmail.com)!